Wie, wat & waar?

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DJ Layon Nais, of ook wel Leon den Os zoals zijn echte naam klinkt, is één van de snelst groeiende merken in Delft en omstreken. De frisse twintiger uit Den Hoorn draait zijn swingende plaatjes al lang niet meer alleen maar in Zuid-Holland. Hij gaat sinds 2017 zelfs met regelmaat de landsgrenzen over. Toch staat hij nog even graag in zijn eigen omgeving en blijft daar ook een graag geziene gast. Dat komt niet in de laatste plaats omdat DJ Layon Nais erin slaagt exclusief te blijven. ,,Ik probeer bestaande nummers een Layon Nais-feeling mee te geven”, zegt de DJ over zijn eigen stijl. ,,Ik sta bekend als de jongen die hitjes draait, maar geef daar wel mijn eigen draai aan. Hoe ik dat doe, is afhankelijk van het feest waar ik sta.”

Daarmee duidt hij direct één van zijn belangrijkste kwaliteiten. DJ Layon Nais is een allrounder. Hij past zich moeiteloos aan de wens van zijn publiek aan. Hoewel hij gespecialiseerd is in dansbare, ritmische muziek als Deephouse, Afro/Latin House, Reggaeton, Urban en Moombahton, heeft hij nog veel meer in zijn repertoire. Denk hierbij aan echte feestklassiekers en het 'hardere werk'. ,,Ik ben continu met nieuwe muziek bezig. Ik vind het belangrijk dat ik weet wat ik in mijn repertoire heb en waar het staat. Ik moet makkelijk kunnen zoeken en snel kunnen switchen.” Inmiddels vertellen organisatoren van feestjes DJ Layon Nais niet meer zo vaak wat hij kan verwachten, maar vertrouwen ze erop dat hij zijn draai wel vindt. ,,Juist daarom moet je goed naar je publiek kijken en daarop inspelen. Ik bereid me altijd heel goed voor, verdiep me in mijn publiek. Bij jongeren kan ik mijn eigen ding doen en heel allround draaien. Bij een ouder publiek pas ik me een beetje aan. Ik mix dan bijvoorbeeld een paar klassiekers met de beat van een gloednieuwe hit. Op die manier kan je voor iedereen vernieuwend blijven.
,,Je kunt zoveel verschillende kanten op met muziek”, vertelt hij. ,,En dat wil ik ook elke boeking weer doen. Ik werk hard om ervoor te zorgen dat een show van mij nooit hetzelfde voelt, maar toch herkenbaar klinkt en altijd dansbaar is.”

De grote diversiteit aan evenementen waarop hij al te vinden was, ondersteept zijn veelzijdigheid. DJ Layon Nais draaide in clubs van Delft tot Tilburg en van Zoetermeer tot Schoonhoven, liet zijn hits horen op verenigingsfeesten bij hockeyclubs, voetbalverenigingen en handbalverenigingen en stond op menig studentenfeest. Bovendien deelde hij het podium al met onder anderen The Partysquad, The Darkraver, Outsiders, De Delftsche Helden, FeestDJRuud, Dyna, Blasterjaxx, Richie Lee, Bombastic, STTRBSTN, Dansado en de Feestneger, NAFFZ Heaux Couture en Fajah Lourens.

In 2017 heeft Layon Nais zijn absolute hoogtepunten bereikt. In januari werd hij overgevlogen naar Saalbach-Hinterglemm in Oostenrijk om daar twee weken in een club te draaien. Diezelfde maand werd er een iets warmere bestemming bevestigd, namelijk El-Arenal, Mallorca. Hier heeft hij in de zomerperiode twee weken mogen draaien in Feestcafé de Heeren van Amstel. Dit is nog niet alles want op 16 September heeft hij zijn eerste eigen evenement gelanceerd. Het concept heet 'Parbo Beats' en is gericht op de genre's House & Eclectic van zo'n 10 jaar geleden. De eerste editie was een waanzinnig succes in een club in Delft met een uitverkochte zaal. De volgende editie is op 17 februari 2018, check PARBO BEATS op Facebook om op de hoogte te blijven!